Over ons

Over ons

De visie en de achtergronden - van dit samenwerkingsmodel zijn uitgewerkt in een boek.

erna boekIn een tijdgeest die mensen noodzaakt al hun talenten te ontwikkelen om uiterst flexibel een gevarieerd – en variabel – inkomen te verdienen, is het systeem van samenwerken in dienstverbanden verouderd. Deze conclusie is gebaseerd op de cultuurhistorische ontwikkeling naar zelfbeschikking in arbeid. Het verlangen naar zelfbeschikking vraagt om een nieuwe orde waarin mensen zélf de regie voeren. Terwijl uit het arbeidsmarktbeleid van de afgelopen decennia blijkt hoezeer de betrokken partijen elkaar ‘in de greep’ houden waardoor de arbeidsmarkt in een impasse zit, stelt dit boek een nieuw model voor die veel beter past bij de kenniseconomie van de 21ste eeuw.

In dit samenwerkingsmodel bieden de opdrachtgevers en opdrachtnemers aan elkaar (sociale) zekerheden zonder dat er dienstverbanden kunnen ontstaan. Immers, als (deeltijd)ondernemers steeds opnieuw werk in opdrachtkavels kunnen aanbieden én andere (deeltijd)ondernemers het recht kunnen kopen dat werk uit te voeren, is de kans op werkloosheid gering. Dat maakt uitkeringen amper nog nodig. Door de transparante en niet-commerciële werkwijze van dit model worden schijnconstructies bovendien oninteressant. Het flexibiliseren van arbeid gaat dan niet meer ten koste van het loonaandeel. Integendeel! Opdrachtgevers betalen minder en opdrachtnemers verdienen méér, terwijl er ook bodemprijzen ontstaan. Een maatschappelijk verantwoord model dat het ondernemerschap en de vakbekwaamheid van alle mensen ondersteunt en het rendement op arbeid bevordert.

 

 

 

Om te laten zien hoe dit model werkt én hoe gunstig het is grote, kleine en individuele ondernemers is Stichting Oraio opgericht.

erna foto overons boek

Onze uitgangspunten:

- degene die het werk uitvoert verdient een groter deel van de opbrengst;
- organiseren van (sociale)zekerheden voor opdrachtgevers én opdrachtnemers zonder dat er dienstverbanden
   kunnen ontstaan;
- het ondernemerschap en de vakbekwaamheid ondersteunen en helpen ontwikkelen;
- dit samenwerkingsmodel voor (flexibele) arbeid uit te bouwen tot systeem.

 

Contact

Stichting Oraio
Smallepad 32
3811 MG Amersfoort
Mobiel +31(0)653519738
info@oraio.nl

Social Media

oraio social media linkedin footer

 

Algemene gegevens

Kamer van Koophandel: 68491824
BTW: NL857468649B01
IBAN: NL29 RABO 0317 8477 75