Over mij

Over mij

Om een nieuw perspectief te introduceren, de kloof te dichten en armoede tegen te gaan, heb ik stichting Oraio opgericht. Mijn streven is samen te werken in een sociaal systeem van arbeid, waarin de opbrengst van het werk rechtstreek gaat naar degene die het uitvoert én allen (sociaal)verzekerd zijn.

Een aanpak waarin mensen de vrijheid hebben te kiezen, ondanks de flexibilieit wél rechten hebben en blijven investeren in zichzelf, zonder constant bezig te hoeven zijn met het volgende baantje  Een transparant systeem mét bodemprijzen. Zodat werken genoeg oplevert om van rond te komen, schijnconstructies hun waarde verliezen, boefjes geen kans krijgen om te concurreren op arbeidsvoorwaarden en de overheid optreed als marktmeester.

Hoe ik dat voor mij zie? Door eens per week of maand in elk gemeentehuis een pop-up werkwinkel in te richten, bijvoorbeeld. Een ontmoetingsplek waar zelfstandigen die hulp nodig hebben dat als som/aangenomen werk aanbieden en daar bovenop een sociale bijdrage betaalt. Een aanbieding die andere zelfstandigen dan kunnen 'kopen'. Niet met geld maar het recht dat werk uit te voeren, nadien een factuur met BTW sturen én de sociale bijdrage kunnen sparen. Bij de Sociale Verzekerings Bank bijvoorbeeld. 

Want dan betaalt de een minder voor inhuur van arbeid, verdient de ander méér, beschermen zij elkaar én vloeit de opbrengst van arbeid veel directer terug in de samenleving. Helemaal als de overheid ieders ondernemerschap stimuleert door het gespaarde bedrag vrij te stellen van belasting, bijvoorbeeld, er rente over te betalen of indien het wordt opgenomen het gespaarde bedrag te verdubbelen. Kortom, een model dat past bij de tijdgeest, de arbeidsproductiviteit stimuleert en de kloof dicht. 

De achtergronden van deze visie heb ik uitgewerkt in een boek.
(Uitgeverij Eburon, ISBN 978-94-6301-192-1)

erna boek

 

 

 

 

 

 

Contact

Stichting Oraio
Binckesstraat 138
3814 TW Amersfoort
Mobiel +31(0)653519738
info@oraio.nl

Social Media

oraio social media linkedin footer

 

Algemene gegevens

Kamer van Koophandel: 68491824
IBAN: NL29 RABO 0317 8477 75