Over mij

Over mij

Om armoede tegen te gaan heb ik stichting Oraio opgericht. Mijn streven is het systeem waarin wij samenwerken zodanig te veranderen dat de opbrengst van werk terecht komt bij de persoon die het uitvoert én past bij de tijd waarin wij leven.

Een aanpak waarin mensen de vrijheid hebben zich beschikbaar te stellen voor alles, wél rechten hebben, niet constant bezig hoeven te zijn met het volgende baantje én de kans hebben (blijvend) in zichzelf te investeren. Een transparant systeem mét bodemprijzen waardoor schijnconstructies hun waarde verliezen, boefjes geen kans krijgen om te concurreren op arbeidsvoorwaarden en de overheid optreed als marktmeester.

Door eens per week of maand in elk gemeentehuis een werkwinkel in te richten, bijvoorbeeld. Waar ondernemers/opdrachtgevers die werk hebben dat tegen een vooraf afgesproken tijd/prijs aanbieden incl. sociale bijdrage én werkzoekenden/opdrachtnemers dat werk kunnen ‘kopen’. Niet door te betalen met geld maar het recht dat werk uit te voeren, nadien hun factuur sturen én mogelijkheid hebben de sociale bijdrage te sparen. Bij de Sociale Verzekerings Bank bijvoorbeeld. Want dan betalen opdrachtgevers minder voor inhuur van arbeid, verdient degene die het werk uitvoert méér, zijn ondernemers (zelfstandigen, zzp’ers, flexwerkers of niet) sociaal verzekerd en vloeit de opbrengst van arbeid veel directer terug in de samenleving. Helemaal als de overheid ieders ondernemerschap stimuleert door het gespaarde bedrag vrij te stellen van belasting, rente te betalen of dat bedrag bij pensioen o.i.d. te verdubbelen. Kortom, een model dat de arbeidsproductiviteit stimuleert en zowel armoede als scheefgroei tegengaat.

De achtergronden van deze visie heb ik uitgewerkt in een boek.
(Uitgeverij Eburon, ISBN 978-94-6301-192-1)

erna boek

 

 

 

 

 

 

Contact

Stichting Oraio
Binckesstraat 138
3814 TW Amersfoort
Mobiel +31(0)653519738
info@oraio.nl

Social Media

oraio social media linkedin footer

 

Algemene gegevens

Kamer van Koophandel: 68491824
IBAN: NL29 RABO 0317 8477 75